Zonwering

Zonwering: binnen of buiten?

De keuze tussen binnen- of buitenzonwering wordt bepaald door de gewenste prestaties op het gebied van zonnewarmtebeheer en wat praktisch uitvoerbaar is voor een bepaald gebouw. Buitenoplossingen zijn soms niet mogelijk. Omdat windbelasting toeneemt naarmate een gebouw hoger is, kan buitenzonwering onpraktisch zijn. Soms spelen ook esthetische overwegingen een rol, denk daarbij tevens aan onderhoud van de systemen.

binnen zonwering

Binnen

Effectieve binnenzonwering heeft meerdere eigenschappen: buitenhouden van de warmte, het wegnemen van hinderlijk zonlicht, zicht naar buiten behouden en een isolerende werking. Alle producten zijn gemaakt van zonwerend textiel dat zorgt voor een effectieve licht- en warmtewering, met behoud van een perfect uitzicht.

Lees meer

buiten zonwering

Buiten

Uitvalschermen vormen dé oplossing tegen overmatige zoninval aan de gevel & leverbaar in verschillende uitvoeringen. In onze showroom kunt u de diverse systemen naast elkaar zien hangen.

Lees meer

Terras zonwering terrasoverkapping

Terrasoverkapping

Genieten van extra buiten ruimte. Met een pergola of overkapping kan dit in perfecte omstandigheden. Onze terrasoverkappingen met lamellendaken zijn vervaardigd uit hoogwaardig geëxtrudeerd aluminium, gelakt/gepoedercoat volgens de beste normering. Alle materialen zijn weerbestendig.

Lees meer

product

Referenties

Bekijk onze voorgaande zonwering projecten.

Lees meer

Warmteregulering

Uitgaande van thermische en energie-eigenschappen is de effectiviteit van buitenzonwering altijd een aantal factoren hoger dan die van binnenzonwering hoewel sterk afhankelijk van type beglazing.

De effectiviteit van warmteregulering wordt berekend op basis van de zonnefactor of g-waarde hoe lager deze waarde, hoe minder zonnewarmte het gebouw binnendringt. We helpen u graag met een passende oplossing voor uw situatie.

Neem contact op met Nieuwenhuis

We vinden graag een oplossing op maat voor uw wensen.